این روزها ظاهراً سریال و فیلم کرهای همهجا هست اما زمانی بود که عده معدودی از جواهراتی که کره جنوبی در عرصه فیلم و سریال تولید میکرد، خبر داشتند. دهه ۱۹۶۰ بود که سینمای کره کمکم خودش را نشان داد و سبک خاص خودش را به شکلی که امروز آن را میشناسیم، به رغم سانسور شدید از سوی دیکتاتوریهایی که آن زمان سر کار بودند، پیدا کرد. اواخر دهه ۱۹۹۰، بسیاری از کارگردانان کرهای که امروز محبوب و شناختهشده هستند، مسیر فیلمسازی خود را آغاز کردند و بعضیهایشان تازه از دانشگاه فیلمسازی فارغ التحصیل شده و آماده بودند که تاریخساز شوند. از میان اینها بعضیها به خاطر تأثیر ویژهای که در تاریخ سینما از خود بر جای گذشتند، بهخصوص در تاریخ سینمای کره، از سایرین برجستهتر شدند. کره جنوبی کشوری بود که جنگ و اثرات بیرحمانه استعمار ژاپن آن را نابود کرده بود، اما امروز تبدیل به یکی از بزرگترین فرهنگهای سرگرمی در تمام جهان شده است. عرصه سینمای داخلی این کشور در سالهای اخیر شکوفا شده و توجه تمام جهان، نه فقط آسیا را به خود جلب کرده است. فیلمهایی که در این فهرست آمدهاند نه فقط در سطح بینالمللی که در داخل کره جنوبی هم تأثیرگذار بودهاند. طبعاً این فهرست کامل نیست اما فیلمهای مهمی را در خود جای داده است که تاریخ سینما را دگرگون کردند.
«آبنبات نعنایی» محصول ۱۹۹۹ به کارگردانی لی چانگ دونک یکی از اولین فیلمهای مهم سینمای کره است. لی معلم مدرسهای بود که تصمیم گرفت فیلمساز شود. این فیلم قصه مردی افسرده و در آستانه خودکشی را از لحظهای که تصمیم میگیرد به زندگیاش پایان دهد، به صورت معکوس روایت میکند. فیلم به خاطر استفاده از روایت معکوسش برای انتقال تفاوتهای جزئی در داستان زندگی این مرد مورد توجه قرار گرفت.
فیلم کرهای «آبنبات نعنایی» همچنین دورههای از تاریخ کره را ثبت کرده است که در حال تغییراتی جدی بود؛ فیلم نشان میدهد که چگونه کشتار گوانگجو و بحران مالی آسیا در سال ۱۹۹۷ بر زندگی یک انسان تأثیر گذاشته است. این فیلم نام لی را در جهان بر سر زبانها انداخت و مسیر موفقیت سینمای کره را هموار کرد.
خیلیها پارک چان ووک و فیلمهایش را میشناسند، بهخصوص سهگانه انتقام او را. «اولدبوی» دومین فیلم این سهگانه است و معروفترین آن در سرتاسر جهان. فیلم قصه انتقام مردی را روایت میکند که به مدت ده سال ربوده شده بود و حالا آزاد شده است، فیلم برای کسانی که نمیتوانند خشونت را بربتابند، گزینه خوبی برای تماشا نیست. «اولدبوی» با جایزه نخل طلایی که از فستیوال فیلم کن گرفت به شهرت جهانی رسید و چند نسخه انگلیسی و هندی هم بر اساس آن ساخته شد. این فیلمی هم یکی از چندین فیلمی بود که صنعت سرگرمی کره را بر سر زبانها انداخت و دروازههای موفقیت را به روی آن باز کرد.
فیلم اسکاربرده بونگ جون هو یک فیلم تمام عیار کرهای است اما آنقدر جامع است که درونمایهها و شخصیتهای در بستر فرهنگهای دیگر هم ملموس باشد. فیلم داستان خانوادهای فقیر و ثروتمند را روایت میکند و اینکه خانواده فقیر برای بقا حاضر است تا کجا پیش رود، مخصوصاً وقتی سعی میکند از منابع خانواده ثروتمند تغذیه کند. فیلم در زمان اکران سر و صدای زیادی کرد و در نهایت هم جایزه اسکار را با خود به خانه برد.
پارک چان ووک که نامش در این فهرست طبعاً زیاد تکرار میشود، در چند دهه اخیر در جهان فیلمسازی تبدیل به نام بزرگی شد اما این فیلم محصول ۲۰۱۶ او رابطهای را با مخاطبان خود برقرار کرد که هیچ یک از فیلمهای دیگر او پیش از آن نکرده بود. قصهای درباره جامعه رنگینرمانی در دورهای که کره تحت حاکمیت استعمار ژاپن است؛ دو زن در این قصه بازیای را با هم شروع میکنند تا به آنچه میخواهد برسند. فیلم بعد از اکران در غرب از سوی منتقدان با استقبال بسیار خوبی مواجه شد و بعد از نمایش در فستیوال کن، به خاطر پخش در بیش از ۱۱۶ کشور فروش بسیار خوبی هم داشت. تنها چند فیلم کرهای دیگر چنین اکران موفقی داشتهاند.
«خدمتکار» یکی از شاهکارهای سینمای کره است و در زمان یکی از دوران طلایی این کشور در دهه ۱۹۶۰ اکران شد. داستان فیلم از این قرار است که خانواده کیم بعد از آنکه پدر خانواده صاحب کارخانه میشود، سبک زندگی طبقه متوسط را در پیش میگیرد و وقتی او تصمیم میگیر برای همسرش یک خدمتکار استخدام کند، همه چیز خراب میشود. زنی که آنها استخدام میکند، شروع میکند به اغوا کردن آقای کیم و وقتی از او باردار میشود، روابط خانه کمکم به خشونت کشیده میشود. «خدمتکار» سبک و لحن خاص خود را دارد که بعدها زمینه را برای دیگر فیلمهای شاخص سینمای کره فراهم کرد.
«خاطرات قتل» بونگ جون هو شاید واقعاً بهترین فیلم او باشد اما بستگی به مخاطبش دارد. این فیلم شروع مسیر موفقیت سونگ کانگ هو را در دنیای بازیگری رقم زد؛ بازی او در این فیلم توانست توجه جهانی را به خود جلب کند. فیلم بر اساس داستانی حقیقی که به تازگی معمایش حل شد، دو کارآگاه را در حالی دارند تلاش میکنند یک قاتل زنجیرهای را پیش از آنکه خیلی دیر شود، روایت میکند. فیلم از زمان اکرانش در اوایل دهه ۲۰۰۰ تا به امروز همچنان مخاطبان را تحت تأثیر خود قرار میدهد.
«سوزاندن» سال ۲۰۱۸ اکران شد، و به رغم تمام فیلمهای فوقالعادهای که در تمام این سالها در کره ساخته شده بود، اولین فیلم کرهای بود که توانست به فهرست نهایی نامزدهای جایزه بهترین فیلم غیر انگلیسی زبان راه پیدا کند. البته پیش از آن جایزه منتقدان را از جشنواره سینمایی کن دریافت کرده بود. «سوزاندن» قصه زندگی مرد جوانی را روایت میکند که دوست دارد رماننویس شود. او بعد از برخوردی تصادفی با همسایه و همکلاسی قدیمیاش با این بن مرموز، مردی با رازهای فراوان، درگیر ماجرایی میشود که شاید معمای یک قتل باشد، شاید هم نباشد.
«شیون» یکی از معدود فیلمهای کرهای در ژانر وحشت است که در سالهای اخیر موفق شد توجه جهانی را به خود جلب کند. این فیلم داستان ورود یک غریبه را به روستایی کوچک در کره روایت میکند که بعد از آن اهالی روستا ظاهراً دیوانه میشوند و عزیزان خود را میکشند. وقتی پای پلیس محلی برای تحقیق به این ماجرا کشیده میشود، یک افسر پلیس متوجه میشود که شاید این غریبه عامل تمام این اتفاقات باشد، چرا که شاید واقعاً روحی شیطانی داشته باشد.
«داستان دو خواهر» به جهان نشان داد که فیلم ترسناک کرهای چگونه میتواند باشد و واقعاً عادلانه به موفقیت دست یافت. این فیلم محصول ۲۰۰۳ تبدیل به اولین فیلم کرهای شد که در سینماهای امریکا به نمایش درآمد و همچنان پرفروشترین فیلم ترسناک کرهای است که تا به حال اکران شده است. فیلم داستان دو خواهر را که مدت زیادی را در بیمارستان روانی سپری کردهاند، روایت میکند که به خانه پدر و نامادری بیرحم خود باز میگردند. در خانه آنها باید با رفتار نامادری خود و روحی که در زندگیشان دخالت میکند کنار بیایند.
یک فیلم زامبی که در سرتاسر جهان محبوب و معروف شد و بسیاری آن را با عنوان «قطار بوسان» میشناسند. گونگ یو در این فیلم نقش کارگری ناراضی را بازی میکند که دخترش را سوار بر قطاری سریع السیر دارد به بوسان میبرد. هدف از این سفر این است که دختر تولدش را با مادرش بگذراند، اما زامبیها به کل شهر حمله کردهاند. وقتی زامبیها به قطار میرسند این مرد تمام تلاشش را میکند تا از دخترش محافظت کند. این فیلم در زمان اکران با موفقیت گستردهای مواجه شد و به خاطر همین موفقیت تبدیل به یک فرنچایز شد. یک بازسازی امریکایی از آن در فرایند تولید است.
لی بیونگ هون در این فیلم نقش یک مأمور سازمان اطلاعاتی ملی کره جنوبی را بازی میکند که بعد از قتل همسرش کنار جاده، تصمیم میگیرد از مردی که قاتل همسرش است انتقام بگیرد. بنابراین یک بازی موش و گربه را آغاز میکند که تنها زمانی به پایان میرسد که یکی از آنها یا تسلیم شود یا بمیرد. این فیلم که به حوزه تریلر و فیلم ترسناک نزدیک میشود، یکی از فیلمهای محبوب سینمای کره نزد تماشاگران است که اولین بار در جشنواره فیلم ساندنس به نمایش درآمد.
«خانواده آرام» شاید بهترین فیلم دنیا نباشد، اما آغاز مسیر حرفهای دو بازیگر مهم سینمای کره را رقم زد؛ یکی چویی مین سیک که در بعداً در «اولدبوی» و «من شیطان را دیدم» بازی کرد و دیگری سونگ کانگ هو که در «انگل» و «خاطرات قتل» ایفای نقش کرد. این کمدی سیاه کیم جی وون داستان خانوادهای را روایت میکند که مسافرخانهای را در کوهستان اداره میکنند اما یکی از مهمانهایشان میمیرد. اینها به جای گزارش این حادثه به پلیس، جسد را دفن میکنند. و بعد وقتی حوادث ناگوار همینطور در زندگیشان ادامه پیدا میکند، مجبور میشود برای این جسد دفنشده تصمیماتی بگیرند.
منبع: movieweb
قیمت شینگل
موکت
پارکت
تکنولوژی خبری
جهان خبری
اتو خبری
فرهنگی خبری
سرگرمی خبری
ورزشی خبری
اقتصادی خبری
علمی خبری
سلامتی خبری
علمی خبری
ورزشی خبری
فرهنگی خبری
اقتصادی خبری
با افتخار قدرت گرفته از WordPress | Theme: Newsup by Themeansar.