تاریخ ارسال : ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۱
افسردگی بیماری ناتوانکنندهای است که هم جسم و هم روان فرد را درگیر میکند. علائم جسمی بر اشتها، خواب، وزن، میزان انرژی و میل جنسی فرد تأثیر میگذارند. علائم روانی بسیار متنوع هستند و طیف گستردهای از مشکلات فکری و روانی را در برمیگیرند. فرد مبتلا ازنظر ذهنی فلج میشود. تصور واقعی از خود را از دست میدهد و از انجامدادن فعالیتهای روزمره و شغلی باز میماند. تحقیقات نشان داده است که، مجموعهای از عوامل ارثی، زیستی، محیطی و روانی بر شروع یا پیشرفت افسردگی تأثیر میگذارند. در این مطلب در مجله روانشناسی سلامت در سایت سیب میبینیم که چه چیزهایی باعث افسردگی میشود. باتوجهبه گستردگی این عوامل، در این مقاله تنها به بخشی از آنها اشاره میکنیم.
فهرست مطالب
شاید نتوان به این سؤال که عوامل افسردگی چیست پاسخ کاملی داد. درحقیقت محرکهای مختلفی ممکن است مانند یک جرقه در افراد مختلف موجب ایجاد یا تشدید افسردگی شوند. در این میان ژنتیک فرد نیز نقش بسیار مهمی در مبتلاشدن یا نشدن فرد دارد. علاوه بر ژنتیک مهمترین عوامل موثر بر افسردگی عبارتاند از:
باید توجه داشت که، اولاً موارد دیگری را میتوان به این لیست افزود، دوماً این اتفاقات در همۀ افراد باعث افسردگی نمیشود و پاسخدهی افراد به عوامل موثر بر افسردگی میتواند متفاوت باشد و سوماً همراهی این عوامل باهم میتواند شانس ابتلا به افسردگی را بسیار بالا ببرد.
تغذیه در خلقوخوی ما بسیار نقش مهمی دارد باتوجهبه این نکته این سؤال، که کمبود چه چیزی باعث افسردگی میشود، یک سؤال رایج است. کمبود یا تنظیمنبودن موارد تغذیهای زیر ممکن است موجب ایجاد افسردگی شود یا وضعیت یک فرد افسرده را بدتر کند:
ازآنجاکه افسردگی بیماری بسیار شایعی است، هیچکس نمیتواند مطمئن باشد که این بیماری به سراغ او نمیآید. دانستن عوامل مؤثر بر شروع بیماری و معیارهای تشخیصی افسردگی، که در مطالب قبلی به آنها اشاره شد، به ما کمک میکنند که درصورت شروع علائم برای خود و اطرافیان به بیماری افسردگی فکر کنیم و پیش از استقرار و تشدید بیماری به فکر درمان آن باشیم.
همان طور که ذکر شد، برای پیشگیری و جلوگیری از پیشرفت بیماری دانستن عوامل مؤثر بر شروع بیماری و معیارهای تشخیصی افسردگی بسیار مهم و کمککننده هستند. وقتی فردی با اتفاقات مهم و اساسی در زندگی نظیر سوگ عزیزان، طلاق، از دست دادن شغل یا مهاجرت مواجه میشود، نیاز به حمایت عاطفی و فکری بیشتری دارد و این وظیفۀ اطرافیان است که به او کمک کنند.
مثلاً افرادی که در معرض عوامل ذکرشده قرار میگیرند بهتر است از دیدن فیلمهای غمگینکننده، معاشرت با افراد منفینگر و کسانی که خود مبتلابه افسردگی هستند ولی تحت درمان قرار ندارند اجتناب کنند. افرادی هم که سابقۀ قبلی افسردگی دارند باید مراقب عود آن در اثر عوامل ذکرشده باشند و درصورت شروع علائم به فکر درمان باشند.
اگر درمورد عوامل موثر بر افسردگی سؤالی دارید، میتوانید در قسمت نظرات سؤال خود را مطرح کنید تا پزشکان سایت سیب به سؤال شما پاسخ دهند.
پرسشوپاسخ
منابع
https://psychcentral.com
https://www.webmd.com
مطالب مرتبط
ارسال نظر
2020 Persian Medical Magazine. All rights reserved.
تمامی حقوق محفوظ و متعلق به سیب، مجله پزشکی-سلامت ایرانیان آمریکا می باشد