مشهورترین روغن مفید برای پوست و مو بی‌تردید روغن آرگان است. بسیاری از کسانی که با روغن‌های مفید برای پوست و مو آشنایی چندانی ندارند، یک بار هم که شده نام روغن آرگان به گوش‌شان خورده‌است. روغن آرگان خوشبختانه هم برای مو و هم برای پوست خواص بسیاری دارد. خواص روغن آرگان برای پوست و مو را در ادامه بررسی خواهیم کرد. با هم خواهیم دید که روی روغن آرگان برای چه مواردی می‌توانیم حساب کنیم.
فهرست مطالب
احتمالاً موافق باشید با این‌که قبل از رسیدن به بحث در مورد خواص روغن آرگان، ببینیم اصلاً این روغن چیست و چگونه به دست می‌آید.
جالب است بدانید که به روغن آرگان گاهی «طلای مایع» هم می‌گویند. این روغن از هسته‌ی تازه‌ی میوه‌ی درخت آرگان حاصل می‌شود. این درخت در کشور مراکش می‌روید و از همین رو است که معمولاً صفت «مراکشی» را به روغن آرگان می‌دهند.
قرن‌هاست که از روغن آرگان برای پخت‌وپز استفاده می‌شود، اما چند دَه سال است که این روغن را در محصولات آرایشی و بهداشتی به کار می‌گیرند.
روغن آرگان از نادرترین روغن‌های موجود در کل دنیاست. سرشار از اسیدهای چرب است، اما  دو نوع اسید چرب اسید اولئیک و اسید لینولئیک ویژه‌ترین اسیدهای آن هستند.. لینولئیک اسید، التهاب و آکنه را کاهش داده و سطح رطوبت پوست را بالا می‌برد. اسید اولئیک هم باعث افزایش نفوذپذیری پوست می‌شود و به دیگر مواد تشکیل دهنده اجازه‌ی نفوذ راحت‌تر را می‌دهد. نکته‌ی مثبتی که در مورد روغن آرگان وجود دارد این است که باعث مسدود شدن منافذ صورت نمی‌شود.
علاوه بر مواردی که گفته شد، روغن آرگان سرشار از ویتامین A و ویتامین E است. اگر از روغن آرگان برای پوست و مو استفاده کنید، ویتامین E موجود در آن به تولید و بازیابی سلول‌های پوست و موی‌تان کمک می‌کند و در نهایت باعث جوانی و شادابی پوست و مو می‌شود
در مجموع، تحقیقات بسیاری به این نتیجه رسیده‌اند که روغن آرگان برای پوست و مو فوایدی متعدد به همراه دارد. بیایید این فواید روغن آرگان را با هم مرور کنیم.
پیش از آن‌که با هم ببینیم این روغن چه فوایدی برای پوست و مو دارد، بهتر است این نکته را یادآور شوم که روغن آرگان سرشار از اسیدهای چرب و همچنین انواع آنتی‌اکسیدان است. به همین علت است که این روغن فوایدی متعدد برای پوست و مو دارد. از جمله:
این روغن از بهترین روغن‌های موجود در طبیعت برای افزایش رطوبت پوست سر و همچنین خود موهاست. روغن آرگان سرشار از اسید اولئیک و اسید لینولئیک است. به‌واسطه‌ی این اسیدهای چرب، روغن آرگان ساقه‌ی مو را تحت تأثیر قرار می‌دهد. در این راستا، هم باعث افزایش رطوبت پوست و سر و موها می‌شود و هم حالت‌دهندگی موها را افزایش می‌دهد.
این روغن همچنین دارای مقدار زیادی ویتامین E است. به‌واسطه‌ی همین ویتامین ای، روغن آرگان لایه‌ای از چربی به موها و پوست سر اضافه کرده و از این طریق هم به رفع خشکی پوست سر و موها کمک می‌کند.
روغن آرگان دارای چند نوع آنتی‌اکسیدان است و از این رو از خواص ضدالتهابی برخوردار است. به همین علت، یکی از خواص آرگان کمک به رفع مشکلات پوست سر است. به عنوان مثال، روغن آرگان برای رفع درماتیت سبورئیک و پسوریازیس بسیار مفید است. همچنین روی آن برای رفع شوره‌ی سر می‌توانید حساب کنید.
برای رفع شوره لازم است مقداری روغن آرگان را روی پوست سرتان بمالید و آن را با نوک انگشتان و با حرکات دایره‌ای ماساژ دهید. این کار را تا جایی ادامه دهید تا روغن به ریشه مو نفوذ کند. سپس حوله‌ای تمیز را در آب داغ فرو کنید و بیرون بیاورید. پس از آن، حوله را فشار دهید تا آب اضافی‌اش گرفته شود.
حوله‌ی نم‌دار و داغ را روی مو و پوست سر گذاشته و سرتان را با آن بپیچید. این کار باعث می‌شود پوست سر شما کاملاً آب‌رسانی و هیدراته شود. برای گرفتن نتیجه‌ی بهتر و کمک به درمان شوره سر، این کار را سه بار در هفته انجام دهید.
یکی از روغن آرگان‌های عالی که به رفع شوره سر کمک می‌کند، روغن آرگان رپلر است. این روغن،  محصولی ایرانی و باکیفیت بوده و برای افرادی که پوست و مویی خشک دارند، گزینه‌ای عالی به شمار می‌رود.
افزون بر این، تحقیقات کمی در مورد خواص ضدقارچی روغن آرگان انجام شده‌اند، اما احتمال این‌که روغن آرگان یک ضد قارچ هم باشد، زیاد است.
اسیدهای چرب زنجیره‌متوسط موجود در این روغن، حالتی محافظتی برای موها ایجاد می‌کنند. این باعث می‌شود روغن آرگان برای جلوگیری از آسیب‌های ناشی از رنگ‌کردن مو تأثیری مثبت داشته باشد.
نکته‌ی دیگر آن‌که، برخی تحقیقات نشان از آن دارند که روغن آرگان در کاهش دوشاخه‌شدن نوک مو یا همان موخوره هم مفید است.
یکی دیگر از خواص روغن آرگان این است که از پوست در برابر مضرات ناشی از اشعه‌ی آفتاب جلوگیری می‌کند. قرن‌هاست که زنان مراکشی برای آن‌که از پوست‌شان در مقابل آفتاب تند مراکش محافظت کنند، روغن آرگان را به کار می‌گیرند.
 در همین راستا، یک مطالعه در سال 2013 نشان داد که فعالیت‌های آنتی‌اکسیدانی در روغن آرگان به‌خوبی از پوست در برابر فعالیت‌های رادیکال‌های آزاد ناشی از نور خورشید محافظت می‌کنند. این ویژگی شاخص روغن آرگان البته برای موها هم به کار می‌آید. یعنی روغن آرگان تا حد زیادی سطح آسیب‌هایی که آفتاب به موها وارد می‌کند را هم کاهش می‌دهد.
هیچ تحقیق اختصاصی‌ای برای ارتباط روغن آرگان و کاهش ریزش مو در دسترس نیست، اما خواص روغن آرگان برای پوست و مو باعث شده‌اند که برخی پزشکان احتمال دهند که این روغنِ پُرخاصیت برای کاهش ریزش مو هم مفید است.
البته یک مطالعه‌ی تقریباً کوچک در سال 2010 نشان داد که این روغن برای رشد مو هم مفید است. همچنین چون ویتامین E زیادی در این روغن وجود دارد، می‌تواند تا حد زیادی از فعالیت‌های رادیکال‌های آزاد جلوگیری کند. به این ترتیب، می‌توان حدس زد که روغن آرگان روی کاهش میزان ریزش مو تأثیرگذار باشد.
اگر دچار خشکی پوست هستید، یکی از بهترین کارهایی که می‌توانید انجام دهید استفاده از روغن آرگان روی پوست است. این روغن هم ویتامین E زیادی دارد و هم حاوی مقدار زیادی ساپونین است. از این طریق می‌تواند به‌خوبی به رفع خشکی پوست کمک کند.
گفته می‌شود این روغن برای برخی از اسفاده‌کنندگان، باعث افزایش سرعت رشد ناخن شده‌است. همچنین تا حدی می‌تواند در ترمیم پوست اطراف ناخن کمک‌کننده باشد.
از خواص روغن آرگان گفتیم، اما نکته‌ی دیگری که مهم است این است که از آن چگونه برای پوست و مو استفاده کنیم. چند روش کاربردی برای استفاده‌ی بهینه از روغن آرگان وجود دارند که از بهترینِ آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
یکی از بهترین روش‌ها برای استفاده از روغن آرگان، به‌کارگیریِ آن به‌عنوان ماسک مو است. می‌توانید خود روغن آرگان را – بدون نیاز به ترکیب با روغنی دیگر – به موها و پوست سر و حتی پوست بدن بمالید. برای این منظور، هر شب 8 تا 10 قطره از روغن آرگان را به موها و پوست سر بمالید و به‌مدت 10 دقیقه ماساژ دهید. صبح پس از بیدارشدن، موها و پوست سر را بشویید.
روش دیگر استفاده از آن همراه با شامپو است. در حمام، مقداری شامپو در کف دست بریزید. سپس یک یا دو قطره روغن آرگان به شامپویی که روی دست‌تان ریخته‌اید اضافه کنید. شامپو و روغن آرگان را ترکیب کنید. همین ترکیب را به سرتان بزنید و طبق معمول بشویید. هفته‌ای 2 یا 3 بار می‌توانید این کار را انجام دهید.
روش دیگر استفاده از روغن آرگان، به‌کارگیری آن به‌عنوان نرم‌کننده است. بعد از شستن موها با شامپو و خشک‌کردن آن‌ها، دو یا سه قطره روغن آرگان روی دست بریزید و به موها بمالید. از شانه هم می‌توانید استفاده کنید.
***********
در نظر داشته باشید که علاوه بر آن‌که می‌توانید خود روغن آرگان را با روش‌های بالا استفاده کنید، این فرصت را دارید که از انواع ماسک صورت دارای روغن آرگان هم استفاده کنید. این ماسک‌ها از درصد بالایی از روغن آرگان برخوردار هستند و به‌خوبی خواص روغن آرگان را به پوست می‌رسانند.
اگر می‌خواهید هنگام استفاده از روغن آرگان از تمامی خواص آن بهره‌مند شوید، حتما از روغن آرگان خالص و اصل استفاده کنید. برای تشخیص روغن آرگان اصل از تقلبی، روش‌های زیر را به کار بگیرید:
اضافه‌کردن مواد افزودنی به روغن آرگان، خواص آن را از بین می‌برد. پس باید روغن آرگانی را انتخاب کنید که مواد افزودنی، مواد نگهدارنده و رایحه نداشته باشد.
روغن آرگان اگر واقعا خالص باشد فقط در بطری‌های شیشه‌ای تیره‌رنگ دیده می‌شود. گفته می‌شود اگر نور به آن بتابد، خواصش از بین خواهد رفت.
تولید روغن آرگان خالص کار سختی است. از این رو  قیمت بالایی دارد و نباید فریب قیمت‌های کم افراد سودجو را خورد. در نظر داشته باشید که روغن آرگان‌هایی با حجم کم – مثلاً 10 میلی‌لیتر – در بازار وجود دارند. این روغن‌ها برای افرادی مناسب اند که به هر دلیلی نمی‌خواهند برای خرید روغن آرگان، هزینه‌ی زیادی صرف کنند. روغن آرگان بی ام اس 10 میلی‌لیتری، از بهترین گزینه‌های روغن آرگان کم‌حجم است.
روغن آرگانی که اصل باشد شفاف، روان، غیر چرب و کمی غلیظ است.
روغن آرگان آرایشی رنگ طلایی روشن دارد و روغن آرگان مخصوص آشپزی، طلایی تیره است.
روغن آرگانی که می‌خرید، باید مجوز های لازم را داشته و روی آن عباراتی همچون «صد در صد خالص» یا «ساخت مراکش» حک شده باشد.
سخن پایانی
7 تا از فواید روغن آرگان را با هم مرور کردیم. پس از آن دیدیم که از چه روش‌هایی از این روغن می‌توان استفاده کرد. در آخر آن‌که اگر تجربه‌ی مثبتی از روغن آرگان دارید، لطفاً تجربه‌تان را با ما و کاربران در میان بگذارید.
روغن آرگان روغنی‌ست که از هسته‌ی میوه‌ی درخت آرگان استخراج می‌شود. این درخت مربوط به کشور مراکش است.
در امتیازبندی‌ای که برای روغن‌های کمدوژنیک انجام داده‌اند، روغن آرگان از آن روغن‌هایی است که کمترین امتیاز را گرفته‌اند. این یعنی این روغن باعث بستن منافذ پوست نمی‌شود و بنابراین برای پوست‌های آکنه‌ای مناسب است.
تا حدی بله. به این علت که عمده‌ی تولید این روغن در مراکش انجام می‌شود و مقدار عرضه‌ی آن در جهان خیلی زیاد نیست.
 
 
 
 
 
ممنون از اطلاعات خوبتون روغن آرگان برای اگزما هم خوبه
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.





© کپی رایت 1395–1399

source

توسط salamatikhabari