+1 (949) 536-5799
The First Persian Medical Magazine by Healthcare Professionals In North America
تاریخ ارسال : ۱۹ دی ۱۴۰۰
هیچ پدر یا مادری دوست ندارد که ناراحتی و آزردگی کودک خود را ببیند. خشمگینشدن کودک میتواند باعث خشمگینشدن متقابل والدین شود یا به ابزاری تبدیل شود تا کودک به آنچه میخواهد دست یابد. در این مطلب از مقاله های روانشناسی سایت سیب میبینیم که برای کنترل خشم کودکان چه باید کرد.
فهرست مطالب
دلایل زیادی برای عصبانیشدن کودک شما میتواند وجود داشته باشد ازجمله:
گاهی ممکن است دلیل عصبانیبودن کودک بهوضوح مشخص نباشد، بنابراین لازم است که، با او صحبت کنید تا بتوانید بفهمید که چه چیزی باعث شده است که کودک شما تا این حد عصبانی و خشمگین باشد. در ادامه به بررسی راهکارهای کنترل خشم کودک میپردازیم.
در بیشتر موارد کودک در کنترل فوران عصبانیت مشکل دارد. درحقیقت، هنگامی که موردی تنشزا پیش میآید کودک غرق در احساسات میشود و این احساسات به شکل خشم بروز پیدا میکنند.
یکی از راهکارهای کنترل خشم کودک اصلاحِ رفتاری است که موجب بروز تنش و فوران عصبانیت شده است. باید توجه داشت که، والدین همگام با کودک عصبانی نشوند و این عصبانیت به تنبیه فیزیکی منجر نشود.
کارشناسان توصیه میکنند، بهجای تنبیه که باعث ایجاد احساس شرم و درد میشود، با آموزشدادن، پیامد اعمال کودک را به او نشان دهید.
در این حالت سختگیر باشید اما سعی کنید فریاد نزنید و خشمگین نشوید. بهتر است کودک را به اتاقش بفرستید و به او بگویید که بعد درمورد اتفاقی که افتاده است با او صحبت خواهید کرد.
اجازه ندهید عصبانیت کودک به وسیلهای برای به دست آوردن چیزی که میخواهد تبدیل شود.
شاید دیدن اینکه فرزندتان بسیار عصبانی است باعث ناراحتشدن شما شود و ازآنجاییکه او برایتان بسیار عزیز است، برای رفع این حالتش، هرچه سریعتر آنچه میخواهد را در اختیارش قرار دهید.
اینکه آیا فرزندتان برای به دست آوردن چیزی که میخواهد (مثلاً یک اسباببازی) عصبانی میشود یا اینکه واقعاً کنترل خشم خود را از دست میدهد در این مورد مهم نیست. یکی از راهکارهای کنترل خشم کودک حفظ اقتدار در برخورد با اوست.
درصورتیکه، کودک بفهمد که با عصبانیشدن میتواند به هرچه میخواهد برسد دردسرهای زیادی خواهید داشت.
کودک باید یاد بگیرد هنگامی که عصبانی میشود با این عصبانیت کنار بیاید و بتواند آرام شود. یکی از مؤثرترین راهها برای اینکه چگونه خشم کودک را کنترل کنیم، این است که هنگام عصبانیت کودک را در موقعیت متفاوتی قرار دهید.
در واقع جداکردن کودک از محیط و آن چیزی که باعث بروز تنش در او شده است باعث دورشدن او از آن احساس عصبانیت نیز میشود.
شما میتوانید وقتی کودک عصبانی شد او را به انجام فعالیتی خاص موظف کنید یا اجازه دهید که در اتاقش یک فعالیت آرام مانند نقاشیکشیدن انجام دهد.
در واقع برای اینکه چگونه خشم کودک را کنترل کنیم، باید در وهلۀ اول کودک خود را بشناسیم. ممکن است کارهایی که موجب آرامشدن یک کودک شود در کودک دیگر اثری نداشته باشد.
سعی کنید با کودک خود درمورد اینکه چه چیزی او را آرام میکند صحبت کنید. هنگام عصبانیشدن و پیش از طغیان عصبانیت، هرچه زودتر، بتوانید کودک را آرام کنید نتیجه بهتر خواهد بود.
اینکه برای کنترل خشم کودکان چه باید کرد، صرفاً به هنگام عصبانیت او خلاصه نمیشود. شما باید الگوی کودک خود باشید. اگر کودکتان شما را در حال عصبانیت و خشم بینید، نباید انتظار داشته باشید که هنگام عصبانیتش به توصیههای شما توجه زیادی کند.
وجود تنش در زندگی یک چیز عادی است و همۀ ما گاهی روزهای بدی را میگذرانیم حتی ممکن است اختلافاتی با همسر خود داشته باشید که این موجب بههمریختگی افکار و احساسات شما شده باشد. باید توجه داشته باشید که، همواره باید رفتار سالمی را به کودک خود ارائه کنید و نگذارید که این فراز و نشیب زندگی موجب تأثیرگذاری منفی روی کودکتان شود که درحال رشد روانی است.
یک راهکار مؤثر برای اینکه چگونه خشم کودک را کنترل کنیم این است، که درمورد احساسات خود و کودک صحبت کنید. گاهی پیش میآید که کودک بهعلت ناتوانی در بیان احساساتش عصبانی میشود.
باید سعی کنید که در خانواده فضایی را ایجاد کنید که کودک بتواند بهسادگی درمورد احساساتش با شما صحبت کند و شما باید با آرامش درمورد آن با او صحبت کنید.
کودکانی که میتوانند درمورد احساسات خود صحبت کنند توانایی مدیریت بسیار بیشتری در مواجهه با احساسات مختلف خواهند داشت.
یک راه آموزش کنترل خشم به کودک این است که، الگوی کودک باشید و با صحبت دربارۀ احساسات خود به کودک آموزش دهید که چگونه میتواند احساسات خود را درمورد موضوعات مختلف بیان کند.
بازیها هم روشی برای آرام کردن کودک و هم کنترل خشم در کودک هستند. با کمک بازی میتوان مفاهیمی مثل صبر، آیندهنگری، افزایش تمرکز و تلاش را به کودک آموخت.
با کمک بازی، کودک در محیطی امن با دیگر کودکان و بزرگسالان ارتباط برقرار میکند و درصورتیکه بازی و کنترل خشم کودک هدفمند برنامهریزی شده باشند میتوانند بسیار مؤثر واقع شوند.
سعی کنید از بازیهایی استفاده کنید که هم ذهن کودک را وادار به فعالیت و استنتاج کند و هم با فعالیت فیزیکی که دارد نشاط را در کودک افزایش دهد و به آرامشدن روان او کمک کند.
انیمیشنها و کتابهای مخصوص کودکان نیز میتوانند با جذابیتی که برای کودکان دارند، ضمن سرگرمکردن آنها، مهارتهای کنترل خشم را نیز به آنها آموزش دهند.
تعداد زیادی انیمیشن کنترل خشم برای کودکان و کتاب کنترل خشم برای کودکان وجود دارد که میتوانید باتوجهبه سن کودک از آنها استفاده کنید.
احساس عصبانیت و خشم تقریباً در همۀ ما وجود دارند و این یک امر طبیعی است. اما گاهی پیش میآید که، موارد طغیان خشم بسیار تکرار میشوند و هر بار نیز بسیار شدید هستند. در این گونه موارد ممکن است نیاز به مشورت با یک متخصص روانشناس یا روانپزشک باشد.
برخی از کودکان ممکن است شرایط روانی و عاطفی خاصی مانند اختلالات اضطرابی، نقص توجه و… داشته باشند که منجر به عصبانیت و عدم کنترل آن میشود.
یک متخصص با بررسی دقیق کودک، درصورتیکه نیاز باشد، ممکن است از درمانهای شناختیـرفتاری یا درمانهای دارویی استفاده کند.
در درمان شناختیـرفتاری، محرکهای ایجاد عصبانیت در کودک شناسایی میشوند؛ سپس، با آموزش رفتارهایی که باعث کنترل آن میشوند به بهبود این شرایط کمک میکنند.
پرسشوپاسخ
منابع
https://www.betterhelp.com
https://www.nhs.uk
مطالب مرتبط
ارسال نظر
2020 seebmagezine.com. All rights reserved.
تمامی حقوق محفوظ و متعلق به سیب، مجله پزشکی-سلامت ایرانیان آمریکا می باشد