یک مطالعه جدید نشان می دهد سفتی شریان یک فاکتور پرخطر جدید است که باید برای پیشگیری و درمان فشار خون بالا و چاقی از سنین جوانی مورد هدف قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از ساینس دیلی، محققان دانشگاه فنلاند شرقی، دانشگاه اکستر و دانشگاه بریستول این مطالعه را با استفاده از داده‌های یکی از گسترده‌ترین مطالعات همگروهی در جهان انجام دادند.
در سطح جهانی، فشار خون بالا و چاقی عوامل خطر عمده قابل پیشگیری برای بیماری‌های قلبی عروقی آترواسکلروتیک و مرگ هستند.
در مطالعه جدید، محققان بررسی کردند که آیا مشخصه‌های آترواسکلروتیک مانند سفتی شریان به طور موقت مقدم بر ایجاد فشار خون و چاقی هستند یا خیر. این اولین باری است که بیش از ۳۸۰۰ نوجوان ۱۷ ساله به مدت هفت سال مورد پیگیری قرار گرفتند.
محققان دریافتند که سفتی شریانی بیشتر در دوران نوجوانی خطر ابتلاء به فشار خون سیستولیک را ۲۰ درصد و فشار خون دیاستولیک را دو برابر، در طول هفت سال بعد افزایش می‌دهد.
علاوه بر این، شرکت کنندگان بر اساس میزان سفتی شریانی به چهار گروه مساوی تقسیم شدند. نوجوانانی که میزان سفتی شریانی آنها در بالاترین قسمت در ۱۷ سالگی و ۲۴ سالگی قرار داشت، فشار خون سیستولیک شأن ۴ میلی‌متر جیوه و فشار خون دیاستولیک شأن ۳ میلی‌متر جیوه در طول دوره هفت ساله افزایش داشت.
افزایش خفیف در فشار خون سیستولیک و دیاستولیک نیز در نوجوانان با افزایش خفیف سفتی شریانی اما در محدوده طبیعی مشاهده شد.
مطالعات قبلی بر روی تأثیر نامطلوب چاقی بر قلب و عروق خونی متمرکز شده بود. با این حال، مطالعه حاضر نشان داد که سفتی شریانی بیشتر در سن ۱۷ سالگی خطر چاقی شکمی و چاقی کل بدن را تا ۲۰ درصد در سن ۲۴ سالگی افزایش می‌دهد.
بیانیه علمی اخیر انجمن قلب آمریکا اشاره می‌کند که اصلاح سبک زندگی، از جمله رژیم غذایی، کاهش بی تحرکی و افزایش فعالیت بدنی، معمولاً برای بیماران چاق توصیه می‌شود.
همچنین ثابت شده است که افزایش ۵ میلی متر جیوه در فشار خون طی پنج سال، خطر مرگ را در جمعیت بزرگسال تا ۱۶ درصد افزایش می‌دهد.
کپی شد
All Content by Mehr News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

source
پوشش سقف

توسط salamatikhabari

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *