بیشتر حکمای ایرانی، طبیعت پاییز را سرد و خشک دانسته‌اند. البته مزاج فصل پاییز بر اساس ارتفاع منطقه، عرض جغرافیایی، نوع خاک، میزان بارندگی و رطوبت، فاصله تا دریا، نوع بادها، وجود یا عدم وجود کوه‌ها و مواردی از این دست متغیر است.
به گزارش ایسنا و بنابر اعلام دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، با رعایت نکات زیر می‌توان تندرستی در فصل پاییز را نگاه داشت:
_ از مواجهه با گرمای ظهر و سرمای بامداد و شبانگاه پرهیز کرد و در طول روز متناسب با ساعات روز پوشش مناسب داشته باشید.
_ از زیاد خوابیدن و بیداری بسیار اجتناب کنید.
_ از مواجه با سردی به هر شکل ( خوابیدن در جای سرد، استحمام با آب سرد، نوشیدن مایعات سرد) پرهیز کنید.
_ از خوابیدن با معده‌ پر چه در طول روز چه در طول شب خودداری کنید.
_ انواع روش‌های پاکسازی قوی از جمله مصرف مسهل‌های قوی، فصد، حجامت و هر کاری که خون را کم کند و قی کردن را زیاد در این فصل ممنوع است مگر در فردی که به دلیل بیماری خاص، پزشک متخصص طب سنتی برای او تجویز کرده باشد.
_ تا حد امکان از خواب میانه روز بویژه در نزدیکی غروب آفتاب پرهیز کنید.
_ از مصرف غذاهای فرآوری شده مانند گوشت گاو و گوساله، کنسروها و کمپوت‌ها، سوسیس و کالباس پرهیز کنید.
_ از مصرف مواد مسبب خشکی در بدن مانند ادویه‌های تند و تیز، ترشی‌ها، سرخ کردنی‌ها، بادنجان، عدس، قارچ، پنیر شور، ماست و دوغ ترش، کشک، رب و سس‌ها، غذای مانده، گوشت نمک سود، چای پررنگ، شوری‌ها و… پرهیز کنید.
_ از زیاده روی در مصرف میوه‌های سرد و تر تابستانی، لبنیات، قهوه، نسکافه، کاکائو، سیر و پیاز نیز پرهیز کنید.
_ خوردنی‌ها و نوشیدنی‌های مایل به گرمی و تری مانند گوشت گوسفند، مویز، هویج، زیتون، عسل، حلوای طبیعی، شربت گل شکر، مغز خشکبار بویژه بادام درختی، آش‌های ساده، مرباهای طبیعی مانند مربای به، هویج و انجیر توصیه می‌شود.
_ میوه‌های مناسب این فصل مثل انار میخوش، انگور، انجیر، سیب، به و گلابی را فراموش نکنید؛ البته در یک وعده بیش از یک نوع میوه مصرف نکنید. 
_ بدن را با روغن‌های مناسب مانند بنفشه و یا بادام چرب نگاه دارید.
_ از کم خوری و پرهیز بی دلیل و گرفتن رژیم سنگین در این فصل خودداری کنید. 
_ از حرکات بدنی زیاد که منجربه از دست دادن رطوبت و افزایش خشکی بدن می‌شود پرهیز کنید.
انتهای پیام

source

توسط salamatikhabari

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *