راهنمای نویسندگان
مجله علمی بیمارستان بقیه الله الاعظم (عج) با عنوان «پژوهش سلامت» با هدف ارتقاء سطح آگاهی و نگرش کارکنان بیمارستان و سایر متخصصین در رشته های مرتبط با پزشکی و پیراپزشکی و نیز علوم مرتبط با مراقبت های بهداشتی- درمانی  منتشر می‌شود. پذیرش مقاله در این نشریه فقط به ‌صورت الکترونیک صورت می گیرد. به هنگام ارسال یا ویرایش مقاله کلیه بخش های مقاله باید بر اساس دستورالعمل نگارش فصلنامه باشد. مقالات رسیده پس از تایید سردبیر٫ ارسال برای داوران و دریافت نظرات داوران، برای بررسی نهایی در اختیار هیات تحریریه قرار گرفته و نتیجه به نویسنده مسئول منعکس می‌شود. مقالات پذیرفته شده بـرای تأیید نهایی به نویسنده مسئول ارجاع می‌شوند . صحت و سقم و مسئولیت علمی مطالب مقاله به عهده نویسنده‌ (گان) است. فصلنامه در رد یا قبول مقالات ارسالی آزاد است.

شیوه نگارش:
– حجم مقاله بر اساس نوع قلم و فونت و نیز نوع مقاله مورد نظر بین ۳ تا حداکثر ۱۰ صفحه باشد.
– عنوان مقاله به انگلیسی با قلم Times New Roman فونت ۱۶ و برجسته (Bold) نوشته شود.
– سایر متون انگلیسی با قلم Times New Roman فونت ۱۱ تایپ شوند.

دستورالعمل نگارش و ارسال مقالات:

الف. مقدمه: یک صفحه شامل: ۱- اطلاعات قبلی و زمینه‌ای انجام شده و سابقه با ذکر رفرانس. ۲- ضرورت انجام تحقیق. ۳- سؤالات بدون پاسخی که این تحقیق به آن‌ها پاسخ می‌گوید و بیان این موضوع که چگونه نتایج این تحقیق می‌تواند به رفع ابهامات کمک کند. ۴- تعریف اصطلاحات تخصصی یا اختصارات علمی. ۵- هدف تحقیق به نحو روشن.
ب. مواد و روش ها:  به‌نحوی باید نوشته شود که هر خواننده‌ای بتواند با آن، تجربه نویسنده مقاله را تکرار کند، شامل طراحی تحقیق: جزییات روش مطالعه و علت انتخاب آن (مثلا کوهورت)- مدت زمان اجرای طرح و پی‌گیری. ۱- زمان و مکان (ماه و سال) اجرای پژوهش. ۲- سوژه‌ها و نمونه‌های مورد آزمون و ملاک انتخاب. روش نمونه‌گیری و منطق تعداد نمونه (این قسمت بسیار مهم است و در ابتدای امر مورد کارشناسی قرار می‌گیرد)- ملاک‌های ورود و خروج به مطالعه. ۳- نحوه جمع‌آوری اطلاعات. ۴- رعایت موازین اخلاق در پژوهش. ۵- ابزارهای اندازه‌گیری. ۶- آزمون‌های آماری. ۷- نام کشور و شرکت سازنده مواد و دستگاه‌ها (به انگلیسی نوشته شوند).
ج. نتایج: شامل : ۱- رعایت اصول علمی (گزارش عدد با درصد- گزارش میانگین با حدود اطمینان ) ۲- پرهیز از نشان دادن همه یـافته‌های به‌دست آمده به‌جز یـافته‌های مهم و تعیـین‌کننـده. ۳- استـفاده منـاسب از جدول و نمودار با تعداد مناسب، ضمن این‌که نمودار باید سیاه و سفید و دو بعدی باشد و عنوان جدول، بالای آن و در نمودار، زیر آن قرار گیرد (با ذکر شماره). با توجه به محدودیت صفحات مجله، بدیهی است از تکرار ارایه مطالبی که در متن آورده شده‌اند در جداول و بالعکس باید اجتناب نمود. جداول و نمودارها فارسی باشند. عکس‌ها، نمودارها و جداول مربوط به مقاله به‌همراه توضیحات آن‌ها بایستی جداگانه و در دنباله متن اصلی مقاله آورده و شماره‌گذاری گردد. کیفیت تصاویر ارسالی مطلوب نیز باید باشد.
د. بحث: ۱- آثار و اهمیت یافته‌های به‌دست آمده و محدودیت آن‌ها. ۲- ذکر نتایج تحقیق مشابه دیگران و ذکر مغایرات و موارد نقض‌کننده. ۳- توضیح علت تفاوت بین نتایج این تحقیق با مقالات و تحقیقات قبلی. ۴- توضیح موارد کاربرد عملی و قابلیت تعمیم‌پذیری نتایج. ۵- راهنمایی برای ادامه تحقیق خود یا دیگران.
ه. نتیجه گیری:  در مجموع و بطور خلاصه (در حد چند جمله) ارایه یافته اصلی و کاربردهای این پژوهش و در واقع آن‌چه که از این تحقیق به علم اضافه شده است.
و. همچنین لازم است نویسندگان محترم موارد ذیل را در انتهای مقاله خود (بعد از قسمت نتیجه گیری) قید نمایند:
ز. ارجاعات (رفرنس نویسی):
شیوه ارجاع به منابع در فصلنامه بیمارستان بقیه الله الاعظم (عج)  مطابق با الگوی توصیه شده توسط کمیته بین المللی ویراستاران نشریات پزشکی (International Committee of Medical Journal Editors) است که قبلا با نام معاهده ونکوور شناخته می‌شد. ارجاع به منابع لازم است به صورت کامل رعایت شود.

۱- ارجاع به مقالات نشریات فارسی: در مقالات فارسی نام کامل نویسندگان قید می‌شود و عنوان مجله نیز به طور کامل نوشته می‌شود :
پورموحد زهرا، دهقانی خدیجه. بررسی میزان ناامیدی و اضطراب در نوجوانان مبتلا به بتا تالاسمی ماژور. مجله تحقیقات پزشکی. ۱۳۸۳؛(۱)۲: ۵۲-۴۵.
۲- ارجاع به کتاب :
نام نویسندگان مانند ارجاع به مقاله قید می‌شود. بعد از نام نویسندگان ، عنوان کتاب در جایگاه مشابه با عنوان مقاله در بخش قبلی نوشته می‌شود . مثال : نیکبخت علی رضا، صانعی اشرف السادات. روش شناسی تحقیقات کیفی در علوم پزشکی. تهران:انتشارات برای فردا؛ ۱۳۸۳.ص.۴۲.
۳- ارجاع به پایان نامه :
ارجاع به پایان نامه یا رساله دکتری هم مانند ارجاع به کتاب است، با این تفاوت که بعد از عنوان پایان نامه یا رساله، کلمه "پایان نامه کارشناسی ارشد" یا "رساله دکتری" داخل علامت کروشه قید می‌شود و در جایگاه مشابه با نام ناشر در ارجاع به کتاب نیز نام دانشگاه نوشته می‌شود.
حبیبی بهرام. بررسی تاثیر حضور گروه احیاء (کد۹۹) بر بالین بیماران اورژانسی بیمارستان شهید بهشتی مراغه ]پایان نامه کارشناسی ارشد[. تبریز: دانشگاه علوم پزشکی تبریز؛ ۱۳۸۶.ص۹۴-۸۷.
۴- ارجاع به اینترنت :
در صورت ارجاع به متن نوشته شده در پایگاه وب، نام نویسنده (گان) و عنوان متن (مشابه با نام نویسنده و عنوان مقاله در ارجاع به مقاله) نوشته می‌شود .
ارجاع به اطلاعات فارسی نیز مشابه با نمونه لاتین است؛ با این تفاوت که در ارجاع به سایت وب داخل کروشه کلمه "وبگاه" ذکر می‌شود؛ به جای Update از کلمه "به روز آوری" به جای Cited از عبارت "تاریخ ارجاع" و به جای Available fromاز کلمه "دسترسی" استفاده می‌شود .
۵- ارجاع به مقالات نشریات خارجی :
Mathers C, Fat D, Inoue M, Rao C, Lopez A. ۱۰ leading causes of death. Int J Epidemiol. ۲۰۰۸;۱۵:۱۷۵-۲۲۷.
۶- ارجاع به کتاب خارجی:
نام نویسندگان مانند ارجاع به مقاله قید می‌شود.بعد از نام نویسندگان، عنوان کتاب در جایگاه مشابه با عنوان مقاله در بخش قبلی نوشته می‌شود. مثال :
Murray PR, Rosenthal KS, Kobayashi GS, Pfaller MA. Medical microbiology. ۴th ed. St. Louis: Mosby; ۲۰۰۲:۲۵۴-۶۸
ارجاع به کتاب یا گزارش منتشر شده توسط یک سازمان به این صورت است:
Royal Adelaide Hospital; University of Adelaide, Department of clinical Nursing. Compendium of nursing research and practice development, ۱۹۹۹-۲۰۰۰. Adelaide (Australia): Adelaide University; ۲۰۰۱.
برای ارجاع به کتبی که تحت نظرویراستار یا شورای ویراستاری نوشته شده باشند،بعد از عنوان کتاب ، نام ویراستاری یا ویراستاران قید می‌شود. بعد از نام آخرین ویراستار در ارجاع لاتین کلمه editor  یا editors و در ارجاع فارسی کلمه ویراستاری یا ویراستاران مانند یک نام به متن اضافه می‌شود و بعد از آن علامت نقطه می‌آید. مثال:
Breedlove GK, Schorfheide AM. Adolescent pregnancy. ۲nd ed. Wieczorek RR, editor. White Plains (NY): March of Dimes Education Services; ۲۰۰۱.
برای ارجاع به فصلی از کتاب، بعد از قید نام نویسندگان و عنوان فصل، در ارجاعات لاتین بعد از قید In:” و در ارجاعات فارسی بعد از قید "در:" مشخصات کتاب شامل نام ویراستاران، عنوان کتاب و …نوشته می‌شود. نوشتن شماره صفحات ارجاع در این مورد لازم است. مثال:
Meltzer PS, Kallioniemi A, Trent JM. Chromosome alterations in human solid tumors. In: Vogelstein B,Kinzler KW, editors. The genetic basis of human cancer. New York: McGraw-Hill; ۲۰۰۲. p. ۹۳-۱۱۳.
۷- ارجاع به پایان نامه خارجی :
ارجاع به پایان نامه یا رساله دکتری هم مانند ارجاع به کتاب است، با این تفاوت که بعد از عنوان پایان نامه یا رساله، کلمه "Dissertation" داخل علامت کروشه قید می‌شود و در جایگاه مشابه با نام ناشر در ارجاع به کتاب نیز نام دانشگاه نوشته می‌شود. مثال:
Borkowski MM. Infant sleep and feeding: a telephone survey of Hispanic Americans [dissertation].Mount Pleasant (MI): Central Michigan University; ۲۰۰۲.
۸- ارجاع به اینترنت:
مثال
Cancer-Pain.org [homepage on the Internet]. New York: Association of Cancer Online Resources, Inc.;c۲۰۰۰-۰۱ [updated ۲۰۰۲ May ۱۶; cited ۲۰۰۲ Jul ۹]. Available from: http://www.cancer-pain.org/.
در صورت ارجاع به متن نوشته شده در پایگاه وب، نام نویسنده (گان) و عنوان متن (مشابه با نام نویسنده و عنوان مقاله در ارجاع به مقاله) نوشته می‌شود .

         در صورتی که مورد گزارش شده نایاب یا کمیاب و بویژه دارای ارزش علمی – تحقیقی باشد قابل بررسی است. چکیده فارسی مقاله شامل ۱۵۰-۱۶۰ کلمه باشد و در چهار  پاراگراف به ترتیب با عناوین: زمینه (مقدمه)، معرفی بیمار، نتیجه‌گیری و کلمات کلیدی (حداقل ۳ و حداکثر ۷ واژه) سازماندهی شود. چکیده انگلیسی نیز به صورت (introduction, subject, conclusion و key words ) تنظیم شود. بدنه اصلی مقاله نیز شامل موارد زیر باشد:
۱- مقدمه: باید یک بررسی متون کوتاه باشد. اگر یک بیماری جدید توضیح داده می شود باید زمینه مورد گزارش از جمله اختلالات مربوطه، سیر معمول بیماری، پیشرفت آن همراه با توضیحات مربوطه ارائه گردد. اگر گزارش مورد بحث مربوط به عوارض جانبی مواد دارویی باشد می بایستی جزئیات مربوط به دارو و عوارض جانبی شناخته شده قبلی نیز لحاظ گردد.

مقالات گزارش کوتاه از ساختاری شبیه به مقالات پژوهشی برخوردار می‌باشد (چکیده و متن اصلی همانند مقالات تحقیقی تنظیم گردد). با این تفاوت که یافته‌های پژوهش اندک بوده یا به دلایل دیگر محقق تمایل به شرح و بسط کامل آن را ندارد. این مقالات باید حداکثر در ۳ صفحه (۱۵۰۰ کلمه) تنظیم شود.
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پژوهش سلامت می باشد.
طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2021 CC BY-NC 4.0 | Health Research Journal
Designed & Developed by : Yektaweb

source
پوشش سقف

توسط salamatikhabari

نظرات بسته هستند.